ARVEN

VI ER TUSENVIS AV ÅR GAMLE

Regien Cox 
Installasjon / objekt

Utstillingsperiode: 27.03 – 09.05           

Åpningstider:

28.03 – 04.04: alle dager 12-16

05.04 – 02.05: fredag, lørdag og søndag 12-16

03.05-09.05: alle dager 12 – 16

Regien Cox (f. 1977) er opprinnelig fra Nederland, men bor og arbeider i Arendal kommune. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen med hovedfag i tekstil (1996-2001). Regien har tidligere hatt separatutstillinger blant annet på   Hå gamle prestegård, Hordaland kunstnersenter, Bomuldsfabriken Kunsthall, Soft galleri, Galleri Parken, Kristiansand Kunsthall og KRAFT Bergen. Hun har også deltatt på en rekke gruppe/kollektivutstillinger i inn- og utland. Hennes arbeider er innkjøpt av KODE, Kunstmuseene i Bergen, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet. I 2010 mottok hun Aust-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend.

Kunstneren tar ofte utgangspunkt i et objekt med etablerte konnotasjoner og verdier. En universell form som gjenkjennes overalt, men hvor meningsinnholdet vil variere avhengig av samfunn og lokalkultur.

Med objektet muliggjør hun nye historier, knytter bånd til andre verdener og gir nye meninger. Denne tilnærmingen resulterer i serier hvor objektet og tematikken som diskuteres, kan komme ut i et spekter av nyanser.

Regien har tidligere arbeidet blant annet med sementblandere og garasjeporter disse bearbeides med metoder som tradisjonelt forbindes med tekstil og tekstilkunsten.Kunstnerens separatutstilling ved Hå gamle prestegård viste for første gang skulpturer som var deler av en båtkrybbe. Inspirasjonen til disse formene kom fra besøk på strandgravefeltet ved prestegården. Til utstillingen på Kunstpunkt Lista har kunstneren arbeidet med hele krybben. Den er formet som ett objekt som fyller hele det ene utstillings rommet.

Velkommen!