Preben Holst

THE PAINTER

 

Åpning av separatutstillingen The Painter med Preben Holst.
KUNSTPUNKT LISTA har gleden av å invitere til åpning av separatutstillingen The Painter med Preben Holst lørdag 06. mai kl.14.00.
Utstillingsperiode: 06. mai – 29. juni.
Åpningstider: tors.-søn. kl.12-16.
Åpningstaler ved Farsund kommunes ordfører, Arnt Abrahamsen, og styreleder ved Agder Kunstsenter, Bjørn Aurebekk.

The Painter
På Kunstpunkt Lista stiller Preben Holst ut en gruppe arbeider under tittelen The Painter.

Dette er et prosjekt som utforsker identitet gjennom klær, hvilken identitet vi gir oss selv ved å ta på oss bestemte plagg, og hvilken status vi tillegger en person ut i fra hva vedkommende bærer. En kunstmalers uniform er lett gjenkjennelig, og gir bestemte assosiasjoner hos publikum. Plaggene han ikler seg referer til kunstnerens og individets identitet, men også samfunnsgruppen han tilhører. Arbeidstøyet er ofte preget av at man har arbeidet med maling og kjemikalier, materialer tilsølt av flekker.

Kunstnerens uniform kan bæres bevist, som et «statement» der referanser knyttes til forventninger eller fordommer, men den kan også være et personlig uttrykk. Uniformen som symbol legger opp til bestemte forventninger som dette individet ikke selv er herre over. Selv om han ikke bevisst ikler seg uniform blir han underlagt disse forventningene av betrakterne. På den andre siden kan kunstneren selv velge å ikle seg denne uniformen og bevisst leke med de forventningene som følger med.

Om kunstneren
Preben Holst er født i Kristiansand (1974), men bor og arbeider i Oslo. Holst er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (2004–07) og Konsthögskolan i Malmø, Sverige 2007-09). Han arbeider med fotografi, video og objekter. Preben Holst har tidligere stilt ut ved bl.a. Oslo Kunstforening (soloutstilling 2010) og Hasselblad Center i Gøteborg, Sverige (2008). Holst er blitt tildelt Sparebanken Pluss Kunstnerpris i 2011 og har også mottatt et 2- årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd i 2015.