Aktuell utstilling

Kunstpunkt Lista er stolte og glade for å kunne starte årets utstillingssesong allerede i mars med en separatutstilling av Regien Cox:

Situasjonen skapt av Covid-19 gjør at vi denne gangen dessverre ser oss nødt til å avlyse åpningsarrangementet. Kunstpunkt Lista og utstillingen vil likevel være åpent for publikum lørdag 27.03 fra klokken 14.00.

Vi vil sørge for at alle anbefalinger og retningslinjer fra myndighetene for smittevern overholdes i forhold til avstand, registrering av besøkende, begrenset antall besøkende i galleriet samtidig og selvfølgelig vil både antibac og munnbind være tilgjengelige i galleriet. 

Dette fordi vi fremdeles ønsker å gi dere gode kunstopplevelser i trygge omgivelser.

ARVEN

VI ER TUSENVIS AV ÅR GAMLE

Regien Cox 
Installasjon / objekt

Utstillingsperiode: 27.03 – 09.05           

Åpningstider:

28.03 – 04.04: alle dager 12-16

05.04 – 02.05: fredag, lørdag og søndag 12-16

03.05-09.05: alle dager 12 – 16

Regien Cox (f. 1977) er opprinnelig fra Nederland, men bor og arbeider i Arendal kommune. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen med hovedfag i tekstil (1996-2001). Regien har tidligere hatt separatutstillinger blant annet på   Hå gamle prestegård, Hordaland kunstnersenter, Bomuldsfabriken Kunsthall, Soft galleri, Galleri Parken, Kristiansand Kunsthall og KRAFT Bergen. Hun har også deltatt på en rekke gruppe/kollektivutstillinger i inn- og utland. Hennes arbeider er innkjøpt av KODE, Kunstmuseene i Bergen, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet. I 2010 mottok hun Aust-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend.

Kunstneren tar ofte utgangspunkt i et objekt med etablerte konnotasjoner og verdier. En universell form som gjenkjennes overalt, men hvor meningsinnholdet vil variere avhengig av samfunn og lokalkultur.

Med objektet muliggjør hun nye historier, knytter bånd til andre verdener og gir nye meninger. Denne tilnærmingen resulterer i serier hvor objektet og tematikken som diskuteres, kan komme ut i et spekter av nyanser.

Regien har tidligere arbeidet blant annet med sementblandere og garasjeporter disse bearbeides med metoder som tradisjonelt forbindes med tekstil og tekstilkunsten.Kunstnerens separatutstilling ved Hå gamle prestegård viste for første gang skulpturer som var deler av en båtkrybbe. Inspirasjonen til disse formene kom fra besøk på strandgravefeltet ved prestegården. Til utstillingen på Kunstpunkt Lista har kunstneren arbeidet med hele krybben. Den er formet som ett objekt som fyller hele det ene utstillings rommet.

Velkommen!