KUNSTPUNKT LISTA har gleden av å invitere til utstillingen:

SPINNER

av

USIKKERKUNSTJENTE;

Iben Isabell Krogsgaard & Alexandra Jegerstedt

Åpningstider: tors.-søn. kl.12-16.

Utstillingsperiode: Lørdag 6. juni – Søndag 28.juni 2020

Kunstpunkt Lista setter stor pris på at vi nå kan åpne galleriet og invitere til utstilling. I utstillingen SPINNER inviteres publikum inn i selve produksjonen og dialogen rundt arbeidene som lages i gallerirommet i selve utstillingsperioden.

Kunstpunkt Lista vil selvfølgelig sørge for at myndighetenes retningslinjer i forhold til avstand og antall besøkende overholdes!

Velkommen!

USIKKERKUNSTJENTE er en kunstnerduo bestående av Iben Isabell Krogsgaard & Alexandra Jegerstedt. Til utstillingen SPINNER på Kunstpunktet Lista, vil duoen lage og vise nye arbeider i løpet utstillingsperioden i juni 2020. Samarbeidet handler om å dra nytte av hverandres kunnskap og erfaring med materialer for sammen å skape en ny kunstnerisk identitet og et alter ego. Sammen står vi sterkere i usikkerheten.

Dialog mellom USIKKERHETEN (U) og USIKKERKUNSTJENTE (UKJ)

Ordet usikker forstås som en betegnelse for en kollektiv tilstand. I en tid hvor det fysiske møtet ikke har vært mulig, åpnes nå anledningen for å arbeide sammen igjen.

U: Hva med SKJELETTET?

UKJ: Jo, det er et modulsystem i plast som fungerer som et skjelett, til en kropp med organ lignende former. I dialogen mellom materialer leter jeg etter former som tillater hverandre å møtes. (Tenker for seg selv: plasten strekker seg ut i rommet, tar tak i en hånd, et øye og blir til en skulpturell karakter).

U: Hva med VEVET?

UKJ: Et digitalt rutenett. Bindingene skapes der innslag og renning møtes. Tråder spinner sammen og blir til et lerret og en fryst form.

U: Hva med ØYET?

UKJ: Farger fra en plante gjør bildet synlig. Når de blandes mellom bindingene. Trådens materialitet bestemmer fargens valør.

U: Hva med MINERALET?

UKJ: Jeg leter etter former. Som bestemmes av fargene. Når mineralet tørker fikseres fargen.

U: Hva med ROMMET?

UKJ: Jeg har troen på det fysiske møtet i rommet. Skulpturene lever sitt eget liv i utstillingen på Lista.

Iben Isabell Krogsgaard (f. 1993) fra Tvedestrand er utdannet ved UiB, Fakultet for kunst, musikk og design (master 2018) og Kunstakademiet i Trondheim, NTNU (bachelor 2015). Hun er for tiden bosatt i Bergen hvor hun har atelier for nyutdannede på Kunstnerverksteder cs55.

Krogsgaard arbeider i hovedsak med installasjon, performance og skulptur med et fokus på skulptur i plast som kombineres med andre medier som glass og digital vev. Hennes kunstnerskap handler overordnet om å fortelle historier som tar sikte på å avspeile og stille til skue absurditeten i samfunnet vi lever i.

For 2019 mottok hun Aust-Agder fylkeskommunes arbeidsstipend hvor hun arbeider mot utstillingen “Hjemkomst” som vil bli vist på Bomuldsfabriken i Arendal, september 2020. Hun har tidligere stilt ut på Hordaland Kunstsenter, Skien Kunstsenter, Bergen Kunsthall, Artendal i Arendal og Agder Kunstsenter. For 2020 mottok hun arbeidsstipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Alexandra Jegerstedt (f.1986, Trondheim) tok sin masterutdanning ved Kunstakademiet i Bergen, UiB, Fakultet for kunst, musikk og design i 2019. Hun har tidligere studert ved Kunstakademiet i Trondheim (bachelor 2011), Oslo (Einar Granum Kunstfagskole og UiO) og bodd flere år i København hvor hun har arbeidet aktivt som kunstner, drevet visningsstedet SØ og startet et eget kunstbokforlag (Röj Forlag). Hun bor for tiden i Trondheim hvor hun er en del av det nyoppstartede kunstnerkollektivet på Rotvoll.

Sentralt i hennes kunstnerskap er interessen for det abstrakte, intuitive og prosessbaserte uttrykket.

Med utgangspunkt i tegning og maleri arbeider hun med å finne nye måter å male på, hvor materialene styrer prosessen og åpner opp for en intuitiv og abstrakt tilnærming til å

forså visualitet som et eget språk. Med særlig fokus på materialenes funksjon og egenskap arbeider hun med å undersøke hvordan fargens fysiske egenskaper påvirker oss. Hun arbeider med å farge materialer som papir og gips med plantefarger og pigmenter for å oppdage former og funksjoner innad i materialene i møtet med den fysiske fargen.

Hun har stilt ut i forbindelse med flere kunstnerdrevne initiativ, som Slå på Kunst og mellem-rummet, LNM, Bergen Kunsthall og jobber opp mot en utstilling på Kunstnerforbundet i 2021. For 2020 mottok hun arbeidsstipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond.