Geometry of folds

GEOMETRY OF FOLDS II

Av kunstnergruppen:

BAAS/OSBAKK/PETTERSEN/SANDERSEN

Utstillingsperiode: 02. juni – 24.juni.

Åpningstider: torsdag – søndag kl.12 – 16.

Om Kunstnerne:

Baas/Osbakk/Pettersen/Sandersen er en kunstnergruppe bestående av Jessica Baas (f.1980), Regine Osbakk (f.1981), Karen Pettersen (f.1982) og Siri Sandersen (f.1974), bosatt i henholdsvis Stockholm, Berlin, Kristiansand og Porsgrunn. De har studert sammen ved Kunsthøgskolen i Bergen ved fagområdet grafikk. Gruppen har tidligere stilt ut ved den internationale kunstfestivalen Greenlightdistrict, Telemark Kunstsenter, Agder Kunstsenter og ved Sørlandsutstillingen.

Geometry of folds II

Tittelen Geometry of folds II er hentet fra geologien og viser til en prosess av sammenpressing av lagdelte bergarter som danner parallelle rynker eller folder. Landskapet på Lista er et resultat av geologiske krefter gjennom milliarder av år. De siste årene har det også innenfor samtidskunsten vært en økt interesse for en geologisk tidsforståelse, der ideen om menneskets innvirkning på jorden har gitt opphav til en ny geologisk epoke; antropocen. I prosjektet utforsker gruppen nettopp dette og går inn i en dialog med den filosofiske retningen «mørk økologi» som fjerner seg fra fastlagte begreper om hva naturen er, og ser på hva den faktisk er; hensynsløs og kaotisk.

 

Gruppen blir brukt som et arbeidskollektiv og de har tidligere undersøkt møtet mellom ulike metoder, teknikker, temaer og uttrykk. Ved Kunstpunkt Lista har gruppen jobbet med individuelle prosjekter innenfor den ovenstående tematikken. I Geometry of folds II er naturen på Lista område for utforskning på ulike måter i arbeidsprosessen.

 

Utstillingen er støttet Billedkunstnernes Vederlagsfond og Kristiansand Kommune.